"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


torsdag 18. september 2014

Ogge - en padleperle

Midt i juni fikk jeg og ungene endelig testet ut padling på Ogge. Vannet som ligger i Birkenes og Iveland kommuner er markedsført som et padleeldorado. Jeg må si meg enig.

Typisk nok er det de nærmeste attraksjonene som ofte tar lengst tid før man tester ut. Slik var det også med meg når det gjaldt Ogge. Vannet ligger bare en halvtime unna mitt bosted. Likevel har jeg aldri hatt en ordentlig padletur her. Men midtveis i juni var det endelig tur for en overnattingstur her. På en skikkelig godværslørdag dro vi tre friluftsfamilier av sted med Vatnestrøm og Ogge gjesteheim som mål. Kanoen var godt forspent på biltaket, og ved gjesteheimen kunne vi enkelt få sjøsatt doningen vår. For øvrig trenger man ikke kano, det er utallige kanoer til leie ved gjesteheimen. Med to padlevillige barn, ble det en fin tur ut til en av de offentlig tilrettelagte rasteplassene på en av de større øyene i Ogge. Her koste både voksne og barn seg med bading, leking og avslapping. Et godt vinddrag var redningen som sparte oss for den vanligvis svært plagsomme knotten.
På vei ut fra Ogge gjesteheim.

Det var god plass til teltene våre på denne rasteplassen på Hestøya.


I juni var ikke badetemperaturen helt grei, men ungene lot seg ikke affisere.

Fnising i teltet.


Jentungen slo seg ganske kraftig og fikk senere en skikkelig blodutredning. Men her smiles det tappert, for fatle er jo stas.


Morgenstemning. Klokka er 05.22.


På vei hjem igjen. Her krysses Sørlandsbanen.

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg! Jeg måtte inn i kartverket for å sjekke hvor dette var. Det fristet med en kanotur igjen nå. :)

    SvarSlett
  2. Artig med rapport fra kjente trakter!:)

    SvarSlett