"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


søndag 14. oktober 2012

Skjult skatt i skogbunnen

Nå som høsten er på sitt våteste og sureste, da er tiden inne for å jakte på det som for meg er den mest fantastiske matsoppen som finnes. Godt kamuflert mot vissent løv, er den veldig vanskelig å se hvis du ikke ser godt etter. Men når du først får øye på en traktkantarell, så finnes det garantert veldig mange flere rundt føttene dine. Da er det bare å fråtse. De er ikke særlig kjøttfulle, så det skader ikke å sanke inn mye. Jeg har etter noen tids erfaring funnet ut at den beste måten å behandle soppen på, er å splitte den i noen deler, sette den til tørk på toppen av kjøkkenskapet. Der blir den noen uker, før jeg samler sammen de nå ørsmå bitene, knuser dem og bruker det som kryddertilsetning i sauser. Traktkantarell i brun saus er helt ypperlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar