"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


søndag 14. oktober 2012

Nær natur nydelig

Speideren i front er i undringsmodus.
 Her om dagen gikk vi oss en tur. Ikke lang. Ikke tung. Bare på kjente stier. Rett fra huset. Det er rart hvordan en litt "kjedelig" setting likevel fenger ungene. Dørstokken er riktignok høy. Men når den er passert, er framdriften god. Den smale stien som svinger seg mellom treleggene er fin å rusle langs. Blikket sveiper hit og dit. Treffer en armada av maur. Noen teorier om hvordan et maurliv arter seg blir diskutert. Stier snor seg videre gjennom myr, over bekk, opp steinete bakker. - Er det ikke en flått som sitter der på strået, utbryter plutselig guttungen. Jeg setter meg på huk og får bekrefter at - Jo, så sannelig...
For en utrolig observasjon. Man må være til stede i tankene for å oppdage en flått på et strå! Jeg utnyttet som vanlig en slik undringssituasjon til å lære de to små nyskjerrige litt om skapningen de har all oppmerksomhet mot. Da lærer de virkelig.
Premien i det fjerne var Guritjønn. Ei stille lita tjønn innpå skogen. Her er det fint å tenne bålet vårt. Solbærtoddy og ballerina. Kos og lek. Sånn ble den dagen fin.
- Se, er det ikke en flått som sitter der på strået, sier guttungen. Godt observert, sier jeg.

Solbærtoddy = favoritt.

Fornøyde bålfolk.

1 kommentar:

  1. Man trenger ikke gå langt får å kose seg på tur! Flott blogginnlegg og gode bilder! :)

    SvarSlett