"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


søndag 26. august 2012

Populær flaggermustur

Under denne gatelykta jaktet nordflaggermus med 70 skuelystne til stede.

Sent fredag kveld satte jeg kursen for Søgne gamle prestegård og Agder naturmuseum/Sørlandet zoologiske forenings årlige flaggermustur. Ved prestegården møtte meg en stor ansamling folk, og jeg trodde at jeg hadde kjørt til feil arrangement. Men nei, flaggermusturen er faktisk så populær at over 70 små og store var klare for nattlig flaggermusjakt med kyndig guiding fra zoolog Roar Solheim.
Roar holdt som vanlig et veldig interessant introduksjonskurs om denne nattaktive krabaten som vi så sjelden ser. Deretter dro vi i samlet flokk ut i nattemørket. Men ingen flaggermus ble fanget inn av detektorene. Mens både bein og tid gikk stadig fortere, spredte deg seg en ørliten usikkerhet blant arrangøren. Hvorfor uteble flaggermusene? Både vær og temperatur skulle være perfekt. Men omsider viste deg seg at vi nok var litt tidlig ute, for plutselig dukket det opp flaggermus både her og der. Detektorene fanget inn nordflaggermus i stadig større mengder og da vi også klarte å se de flygende skapningene i skinnet fra gatelys og lommelykter gikk det flere ganger et begeistret brus gjennom folkemengden.
Ikke før nærmere midnatt reiste de siste deltagerne hjem til sitt, og da var både nordflaggermus, dvergflaggermus og vannflaggermus notert på lista. Altså en svært vellykket kveld for store og små. Vi gleder oss allerede til gjentakelse neste år!

Har du lyst til å jakte på flaggermus? Kjøp deg en detektor hos Natur og Fritid, og lær mer om flaggermus på Norsk Zoologisk Forenings flaggermussider!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar