"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


lørdag 7. juli 2012

"Ny" farkost


Etter å ha gjort en grundig analyse av de familieøkonomiske forhold, ble anskaffelse av Ally satt på vent. Da passet det så mye bedre med en hyggelig priset avdanket speiderkano i plast. Men du verden, den har allerede rukket å glede vår kjernefamilie mange ganger på sine to måneder med nye eiere.
Den første turen med hele gjengen om bord, var her, på Fossåvannet i Hornnes. Vi sjøsatte kanoen der Kallandsbekken krysser fylkesveien, slik at vi kunne padle oss gjennom det som viste seg å være en skikkelig padleperle av et vann, nemlig Fossåvatnet. Ved bekken mellom Fossåvatnet og Midtvatnet slo vi oss til med kaffi og tilbehør på et av de mange flotte svabergene. Grunner og kulper gjorde området barnevennlig, så her var det lett å bli værende en stund. Fisket fikk vi også prøvd, og vi fikk bekreftet at det finnes ørret i vannene her.

2 kommentarer:

 1. Hei og takk for at du har linket bloggene mine... Jeg skal også følge med videre... Jeg leser at du har kjøpt en gammel glassfiber i stedet for en Ally. Etter å ha lest bloggen din syns jeg det er en god vurdering. Ally kanoer har jeg hatt flere stk av og har også et par, men kanoen er en ekspedisjonskano som er vesentlig bedre til elvepadling enn til flattvann.. Det er derfor svært sjelden jeg gidder å bruke Ally utenom en ekspedisjon. En glassfiberkano er svært mye bedre til flattvannspadling...

  Villmarkshilsen

  Jan-Eilert Pedersen

  SvarSlett
 2. Hei! Godt å høre at du støtter valg av kano.Det er selvsagt først og fremst en økonomisk greie - men du har jo helt rett i at den typen friluftsliv jeg hovedsaklig bedriver - nemlig kortere turer i stilleflytende vann - da duger plast/glassfiber bedre..
  Ellers følger jeg din(e) blogger med interesse, og har gjort det lenge. Interessant å følge med på endringen fra ekspedisjonsfriluftslivet til friluftslivet du nå driver gjennom å drifte og vedlikeholde gårdsbruket. Lykke til videre!

  SvarSlett