"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


onsdag 31. juli 2013

Tidlig morgen ved ørretvannet

En av de siste dagene i juli tok jeg en tidlig morgentur til et av mine favorittvann på Abusland i Hornnes. Her går det fin fisk og vannet ligger godt skjermet fra menneskelige inngrep. Altså får man naturen for seg selv her. Det setter jeg stadig større pris på.
Denne morgenen startet jeg bilen i seks-tiden. Allerede langs grusveien fikk jeg den første naturopplevelsen - en elgkalv stod rolig men vaktsomt og observerte meg fra et grasjorde. Rett før jeg parkerte bilen hoppet dessuten en hare ut i veien. Jeg kunne observere den mens den lettere nervøs hoppet bort fra meg.
For å komme til fiskevannet, må jeg gå i 15-20 minutter gjennom gammel, flott skog. Hovedsaklig furu, men også noen granholt i tillegg til bjørk.
Vel framme satte jeg på en lett spinner siden det kun var krusninger på vannet og det var om og gjøre å ikke skremme fisken mer enn nødvendig. Alt på det andre kastet satt den - en flott ørret på 6 til 7 hekto. Sløyinga avslørte at det var en hofisk og at den var rød og flott i kjøttet.
Flere fisk fikk jeg ikke på land. Etter en god kaffepause og litt sjokolade, la jeg i vei på returen. Da kom jeg over både en og to felt med molter. En god porsjon med de delikate bærene ble med hjem og sørget for moltekrem til dessert på den kvelden.


2 kommentarer:

  1. Lekkert! Jeg spiste de første moltene allerede 11. juli i Sverige i år. En liten tue blant hundrevis var modnet. Alle andre inneholdt kun kart ennå. Molter er digg på tur.

    :)

    SvarSlett
  2. Molter smaker veldig godt på tur, ja! Gleder meg forresten til å lese turrapportene dine fra sommerens turer. Jeg må si du holder et imponerende reisetempo i lærerferien!

    SvarSlett