"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


onsdag 2. mai 2012

Men hvor var orrhanene?

April er over. Med det også årets muligheter for å oppleve skogsfuglenes leik-spill. I år som alle de seinere år har jeg tilbrakt noen døgn i kamuflasje for å studere de flotte fuglene. En av turene er også ungene med på opplevelsen.
Her har en småfugl måttet bøte med livet. Spennende å oppdage.

Litt belæring på blautmyra.

Her har vi funnet ei spettesmie, en kile i furutreet der en flaggspett har kilt fast furukongla for å plukke ut frøene.

Hva har jentene funnet her?

Et spennende funn: liket av et lemen. Her sees hodeskallen.


Tidlig frokost i kamuflasjen.

Den nest siste helga i april pleier jeg å ha med meg unger og foreldre i Sørlandet zoologiske forening på orreleik i Evje. Denne gangen var vi hele 5 unger og 4 voksne som ruslet innover myrene i retning en flott leik.
Med erfarne zoologer, ornitologer og andre veldig naturinteresserte mennesker med på tur, blir det en flott opplevelse for ungene. De får masse naturkunnskap servert på en spennende måte - som ferskvare ute i naturen.
Vi hadde god tid til å ta oss inn og utforske nærområdene før kvelden seg på og vi måtte trekke inn i kamuflasjen. Den tiden ble brukt til leik, moro, oppdagelsesturer og båling. Lørdagssnopet smaker for øvrig fortreffelig ved et knitrende bål..
Etter en kald natt, men i varme soveposer, var i alle fall vi voksne spente på spillet tidlig søndag morgen. Men nok en gang denne våren, skulle vær og andre forhold som jeg ikke kjenner til, spille oss et puss. Det var snø, sludd og vind da vi våknet, og heller ikke en orrhane å se på myra foran kamuflasjen. Dermed ble det en tidlig retur i et vått vær. Men så lenge ungene gir turen terningkast 6, spiller det liten rolle om minnekortet i kameraet inneholder bilder av fugl eller ikke.
For mange flere bilder fra turen, INKLUDERT bilder av orrfugl fra morgenen før vi kom, se reportasjen på Sørlandet zoologiske forening sin blogg:
http://zoologisk.blogspot.com/2012/04/orreleik-for-barnegruppa-2012.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar