"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


mandag 21. mai 2012

Lukten av sommer og røkt ørret


I dag fikk vi besøk av sommeren. Den gode følelsen av at sola tar skikkelig tak i en hustrig kropp og får den til å ekspodere av energi. Det er herlig.Det var en dag det var perfekt å ta den første prøvende turen med en nyanskaffet kano. Vi dro – alle fire – voksne og barn – til skogs, til et flott lite vann. Innimellom de nervøse rykningene da man var sikker på at kanoen skulle velte, var det en forfriskende sommerstemning på vannet. Det var lyden av skog, det var lyden av et akkurat passelig vinddrag over vannet og det var lyden av herlig fuglesang fra de nå lysegrønne liene langs vannet.
Vi hadde fiskestenger med. Vi liker å fiske alle sammen. Det er liksom en ekstra dose krydder på våre turer i natur. Litt ekstra spenning.
I dag var en god dag for fiske. Væromslag og fin fiskebris. To fine ørret. En på over halvkiloen var mye mer enn jeg forventet fra dette vannet. Så får det heller være at det ikke var meg, men kona som landet fangsten.
Nå er det kveld og mørkt ute. Men jeg kjenner ennå lukta av sommerdagen i neseborene. Først og fremst i form av fingertuppenes eim av røkespon. I morgen blir det deilig, røkt ørret på skiva. 

2 kommentarer:

 1. Fin fisk og fornøyd fisker ser det ut til.
  Ellers så har det dukket opp en ny nettside med fiske, natur og foto som tema. Du kan jo ta en kikk på www.naturbilde.net om du er nysgjerrig

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra, Øyvind - oppdaget siden for et par dager siden - og ser fram til å få en "medsammensvoren" til å rapportere fra de flotte sørlandske skoger - eller fra andre naturperler i vårt land for den saks skyld.

   Slett