"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


tirsdag 1. februar 2011

Telting vinterstid

Telting vinterstid får vel de fleste til å riste overbærende på hodet. Men for min del handler det om å utnytte årstidene.


Jeg har mange ganger tenkt tanken, men oftest blir det til at man nøyer seg med dagsturer eller overnatting i hytte i stedet for å ta med seg teltet vinterstid. Men som så ofte ellers, blir det riktig så trivelig bare man kommer seg over dørstokken hjemme. Under forutsetning av at man får med seg nødvendig med utstyr og varme klær, vel og merke.

Denne gangen valgte vi å ta turen i vårt eget nærområde. Lømslandsheia er bare noen steinkast av gårde og er lett tilgjengelig uten store høydeforskjeller. Vi dro ut lenge etter mørkets frambrudd, men med korte avstander og gode lykter tok det ikke lange skituren før vi fant en egnet leirplass. To viktige prinsipper er at bålplassen er i le for vind og at det er muligheter for å se soloppgangen dagen etter. Kvelden ble brukt til koping ved bålet og med bare et par-tre minusgrader gikk også natta greit. Morgenen etter ble veldig flott med mildvær og sol. Med kaffe og god fyr på bålet gikk det enda et par timer før vi satte kursen hjemover.
Det var ingen lang tur, men likevel skikkelig trivelig.
2 kommentarer:

 1. Herlige bilder som alltid på din blogg! Du er inne på noe svært viktig. Vi som går med en lille undertrykt Lars Monsen i oss, må bruke de muligheter som finnes i nærheten og man trenger jo ikke reise til Pasvik for å få opplevelser.
  Takk for fine bilder og inspirasjon!

  SvarSlett
 2. yes!! telttur og overnatting under åpen himmel om vinteren er fantastisk!
  man føler at man bryter en slags barriere når man tar ut på sånt første gang, og det blir bare bedre og bedre for hver gang.
  min erfaring er at det nesten er greiere jo kaldere det er, fordi snøen er tørrere og man slipper å være våt og kald.
  sove ute i snøen under åpen himmel og fullmånelys er noe alle bør prøve :)
  flotte bilder!

  SvarSlett