"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


torsdag 18. august 2016

Sensommerfiske


Endelig kom jeg meg ut med  fiskestanga. En tidlig morgen i august, i et vann nær hytta i Hornnes, Aust-Agder. Jeg liker å begynne tidlig, så klokka var stilt på 06.30, selv på en søndags morgen. I en flott soloppgang gjorde jeg meg klar og kjørte først noen kilometer før jeg begynte på turen gjennom det lettgåtte terrenget til vannet. Jeg har vært her før og vet at fisken er av ok størrelse og kvalitet. De siste par ukenes kjølige værtype ga meg håp om at fisken var litt mer aktiv enn om det hadde vært høysommer og nesten 20 grader i vannet. Nå var det trolig nede i 15.
Vel framme ved vannet kunne jeg konstatere en perfekt liten fiskebris og jeg plukket fram en ny favorittspinner, en grønn-glitrende sak fra Sølvkroken. Den levnet jeg forresten få sjanser da jeg i spesialforretningen ba om nye ideer til spinnere. Men jeg ga karen en sjanse og oppdaget "dessverre" veldig raskt at han hadde peiling. Det ble fast fisk på første tur og første kast..
Men spinneren er nå akseptert og i hyppig bruk. Jeg plukker den først opp av slukboksen og det går heller ikke i dag mange kast før jeg har fast fisk. En fin 3 hektos ørret stritter godt i mot, men må gi tapt. Spinneren sitter langt nede i halsen. Et godt tegn. Jeg fisker meg videre langs den lettgåtte bredden mens jeg studerer vannflaten for vak og gløtter bort på sporene etter skogbrann på andre siden. Jammen sitter det fisk på enda et par ganger. Jeg har lagt vekta hjemme, men det er nok en 3 hektos og en som er noen gram lettere. En flott morgen! Jeg fisker ikke lenge, men tar meg heller tid til å sitte på stolsekken og studere naturen mens kaffien varmer ganen. En flott start på dagen!
På plass ved dette flotte fiskevannet.

To stk 3 hektos brunørret og jeg er godt fornøyd.

Røsslyngen står i flotte, sterke farger nå i august.

Det er et veldig godt tyttebærår i år.

Flotte farger på gang! Her representert ved et blåbærblad.

1 kommentar:

  1. Det er virkelig fint å være tidlig ute ved fiskevannet! Herlig rapport fra turen din! :)

    SvarSlett