"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


tirsdag 4. juni 2013

Flere turløyper

Som om ikke det var nok å drifte 5-6 mil med merkede turstier i hjembygda Tveit, har jeg også bidratt til å merke og skilte 2-3 mil med skiløyper i Evje og Hornnes.
Ferdig montert veiviser ved "Huset på prærien", ikke langt fra Abusdalsknuten i Hornnes.

En liten, men dyktig monteringsgjeng er i sving.

Vi kjøpte hytte på Fjellestad for et par år siden, og rett fra hytteveggen har jeg tilgang på 2-3 mil maskinkjørte skiløyper som hyttegrenda har ansvar for, og i tillegg ytterligere 6-7 mil med løyper kjørt av nabohyttegrender. Løypene går i flott heieskog som domineres av furu, bjørk og ikke minst en mengde store myrer. Men jeg så også at man måtte være lokalkjent for å finne fram i løypene. Derfor søkte vi i løypeutvalget om støtte av det lokale friluftsrådet, og fikk raskt tilsagn om penger. 
Resultatet er at vi nå har montert opp 70 treskilt og kartoppslag i hvert eneste løypekryss. Erfaringsmessig setter turfolk stor pris på denne ekstrahjelpen til å finne fram. 
Det er tilfredsstillende å gjøre en jobb som fører flere folk ut i vår fantastiske norske natur!

2 kommentarer:

  1. Flotte skilt dere har anskaffet :) -

    SvarSlett
  2. Do you still own the Fjellestad cabin? My great-great-great-great-grandfather John Olsen was born there, but moved Kristansand. His son immigrated to New Orleans USA, and I still have his name: Johnson.

    SvarSlett