"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


fredag 10. februar 2012

Kristiansand som skieldorado

 Da jeg flyttet fra Telemark til Kristiansand i 2002 hadde jeg en forventning om at min lidenskap til skigåing kunne lide under dårlige skiforhold. Men hvert eneste år siden den gang har jeg blitt gledelig overrasket over hvor flott det er å bo på Sørlandet og hvilke gode muligheter det gir til å få seg fine skiturer.
Vel kan sesongen være noe kortere enn i Telemark eller andre tradisjonelle ski-områder, men det som tapes i kvantitet tas igjen på kvalitet. For maken til flotte skiløyper i Kristiansandsregionen kan i hvert fall ikke telemarksbyene skilte med. En ting er de mange lysløypene som er spredt rundt i bydelene, men i tillegg finnes mange skikkelige perler av lengre noen turløyper. Av de flotteste kan nevnes Moseidvarden og Naspevarden i Vennesla, Toplandsheia i Birkenes, Hovedturløypa i Kristiansand og i de seneste årene også Jegersberg. I uka som var prøvde jeg og jentungen løypene på golfbanen i Ålefjær, og de var helt fantastiske - både trase og sporkvalitet.
Så er det også slik at på Sørlandet kjører man løyper så snart det er hvitt på bakken. I Telemark slet jeg i mange år med at man hele tiden skulle se an været før man til slutt fant ut at det var på tide å kjøre opp løypa. Det var heller ikke få ganger jeg endte opp med å gå i nedsnødde spor fordi man ikke hadde noen varslingstjeneste. I Kristiansandsregionen har Midt-Agder Frilluftsråd samlet all løypeinformasjon på ett sted - og det oppdateres 2 ganger daglig. Da vet man til en hver tid hvor det er ferske spor og i tillegg får man ofte vite når det er planlagt oppkjørt i løpet av kort tid.
Så nå for tiden lever skiløpere i Kristiansand lykkelige dager - meg inkludert!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar