"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


torsdag 7. oktober 2010

På to hjul i fjellet

Overnattingstur med sykkel som framkomstmiddel hadde verken jeg eller guttungen prøvd før. Det kan, etter grundig testing i fjellheimen, anbefales.

Tiden har gått raskt og det skal sies at turen ble gjennomført under en noe varmere gjennomsnittstemperatur enn hva som nå i oktober vises på ute-termometeret.
Utvalgt sted var Kalhovd ved Rjukan. Turistforeningens hytte ved Kalhovdfjorden var et greit utgangspunkt. Herfrfa syklet vi i retning Rjukan. Veien var godt egnet for sykling, med hardpakket grusdekke mesteparten av veien. Et lite minus var det at det var fritt fram for biltrafikk. Mange biler var det ikke, men opplevelsen hadde utvilsomt vært enda bedre om veien hadde vært forbeholdt syklende turister og de få hyttene i området. Vårt konsept var følgende: tre gamle kamerater som nå er pappaer pakker sine saker og tar med seg en av sine utvalgte etterkommere. Sykkeltilhengeren fylles med lavvo, soveposer, underlag, fiskestenger, klær og masse god mat. Det blir altfor mye, så man må alltid ha stor sekk ekstra på lur. Så sykler man, men ikke lenger enn at junior holder motet oppe. Så slår man leir på en plass man ikke blir lei av på 3 dager. Derfra tas alle ekspedisjoner før man igjen sykler hjem. Ekspedisjonene vi la ut på, var topptur og utforskningsturer til fots, sykkelturer, fisketurer. Jeg er sikker på at guttungen sier ja hvis jeg spør om han vil gjenta turen neste år...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar