"Rikt liv med enkle midler" Arne Næss


lørdag 13. februar 2010

Vidunderlig vinterdag

Lørdag 13. februar var muligens årets mest eventyrlige vinterdag. Da føles det utelukkende herlig å kunne spenne på seg skiene og gå i de flotteste områdene Sørlandet kan tilby.
Året 2010 har vært overdådig bra sett med en skiromantikers øyne. Og for min del setter gjerne en godværsdag på Toplandsheia i Birkenes prikken over i'en. Lørdagens praktvær var godt varslet av en samlet norsk meteorolog-stand, så derfor var kursen staket ut allerede fredag kveld. Så da bekreftelsen kom med de første solstrålene gjennom soverommets persienner lørdag morgen, var det bare å glede seg.
Guttungen på seks år har også gode erfaringer fra Toplandsheia, og var glad for å få bli med. Ikke minst siden han vet det er han som får sette tempoet.
Som alltid på slike dager, er parkeringsplassene fulle både fra Birkenessiden og fra Øynaheia. Skiløypene er fulle av folk, og det er trivelig. Som alltid er også løypene ypperlig preparert..
Jeg og junior gikk en tur som var lang nok for ham, og vi prioriterte som alltid en skikkelig bålpause. Denne gangen i en deilig solhelling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar